• Narodowe Czytanie
          • Narodowe Czytanie

            6 września po raz kolejny społeczność szkolna wzięła udział w Narodowym Czytaniu „Kordiana” Juliusza Słowackiego. O kolejnej odsłonie akcji wszyscy dowiedzieli się od Dyrektora Szkoły podczas uroczystego rozpoczęcia nowego roku szkolnego. Od poniedziałku rozpoczęły się klasowe przygotowania.

            Uczniowie z wychowawcami przygotowali projekt „Ja – patriota”, więc w piątek mieliśmy okazję oglądać piękne występy uczniów – przedstawili wiersze i piosenki.

        • Inauguracja Nowego Roku Szkolnego.
          • Inauguracja Nowego Roku Szkolnego.

            2 września podczas inauguracji roku szkolnego, Pani Dyrektor Magdalena Szlachta oficjalnie powitała wszystkich uczniów, rodziców oraz grono pedagogiczne, a w szczególności tych, którzy po raz pierwszy przekroczyli mury szkolne i przedszkolne. Wszystkim życzyła wielu sukcesów, wytrwałości w realizacji celów oraz powodzenia w zdobywaniu wiedzy i nowych umiejętności. Uroczystość poprzedził występ artystyczny uczniów klas młodszych. Po uroczystym rozpoczęciu uczniowie wraz z wychowawcami udali się do swoich klas. Wszystkim uczniom naszej szkoły życzymy, aby jak najpełniej skorzystali z okazji do rozwoju zainteresowań, zdobywania wiedzy i wzbogacania własnej osobowości. Powodzenia!

      • Kuratorium Oświaty
      • Program dla szkół
      • Gmina Sułoszowa
      • OSP Wola Kalinowska
      • Koło Gospodyń Wiejskich w Woli Kalinowskiej
      • EduPage
    • Godziny dzwonków

      Czwartek 19.09.2024
    • Tygodniowe menu

      • Poniedziałek03. 06.
      • Obiad
        Pomidorowa z ryżem 300ml (żeberko wieprzowe – seler, soja, gorczyca, laktoza, marchewka, pietruszka, seler, śmietana – laktoza, koncentrat pomidorowy – mleko – laktoza, gluten, orzechy, dwutlenek siarki, soja, seler, gorczyca, przyprawy – gluten, laktoza, jajo, seler, gorczyca, soja, sezam, ryż)

        Pierogi z mięsem gotowane 8 sztuk (mąka pszenna – gluten, olej, jajo, sól, mięso drobiowo – wieprzowe – seler, soja, gorczyca, laktoza)
        K 251,0 kcal
        B 2,87 g
        T 7,66 g
        W 19,32 g
        Błonnik 1,11 g
      • Przekąska
        Arbuz
        K 54,0 kcal
        B 0,9 g
        T 0,2 g
        W 12,6 g
        Błonnik 0,5 g
      • Wtorek04. 06.
      • Obiad
        Barszcz czerwony 300ml (żeberko wieprzowe – seler, soja, gorczyca, laktoza, ziemniaki, marchewka, buraki, seler, pietruszka, śmietana – laktoza, przyprawy – gluten, laktoza, jajo, seler, gorczyca, soja, sezam)

        Gulasz wieprzowy duszony 100g (łopatka wieprzowa – seler, soja, gorczyca, laktoza, cebula, papryka mielona, sól, pieprz, liść laurowy, olej, przyprawy – gluten, laktoza, jajo, seler, gorczyca, soja, sezam),

        kasza jęczmienna 150g

        , surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem 100g (czerwona kapusta, cebula, ocet, cukier, jabłko)
        K 342,0 kcal
        B 6,57 g
        T 5,32 g
        W 10,22 g
        Błonnik 1,18 g
      • Przekąska
        Ciasto ucierane z truskawkami (mąka pszenna – gluten, cukier, jajo, proszek do pieczenia, olej, owoce)
        K 210,3 kcal
        B 3,2 g
        T 11,6 g
        W 24,1 g
        Błonnik 0,9 g
    • Librus Synergia
    • Biuletyn informacji publicznej
    • Facebook

    • CKE
    • Librus Synergia
    • Galeria zdjęć

        brak danych