Strona główna
Zakończenie Akcji Edukacyjnej "Dzieci Uczą Rodziców"
Z dumą i radością informujemy, że przedszkolaki z naszej szkoły zakończyły wyjątkowy projekt edukacyjny pod przewodnictwem Pani Jadzi.
Od września nasi najmłodsi uczniowie z ogromnym zaangażowaniem uczestniczyli w cyklu dziewięciu tematycznych spotkań, podczas których poznawali historię, uczyli się wartości i dbali o otaczający świat.
Wycieczka do Krakowa
W poniedziałek 9 czerwca uczniowie klas I-VII udali się na wycieczkę do Krakowa.
Pierwszym punktem były zabawy ruchowe w Parku Trampolin GoJump. Dzieci pod opieką trenerów bawiły się na ogromnej przestrzeni pełnej trampolin. Wyjątkowe przeszkody, gigantyczne zjeżdżalnie i tunele, zachwycały każdego – od najmłodszych po starsze dzieciaki. Było to miejsce, gdzie liczy się eksploracja, śmiech i pokonywanie kolejnych wyzwań. Różnorodne strefy, dostosowane do każdej grupy wiekowej zapewniły nieskończone możliwości zabawy w ruchu.
19 Rajd Neandertala – 5 czerwca 2025 r.
Młodzieżowy rajd dla uczniów klas VII-VIII szkół podstawowych z gmin wokół terenu Ojcowskiego Parku Narodowego z konkursem przyrodniczo-historycznym.
Jak co roku i naszych uczniów nie mogło zabraknąć wśród uczestników rajdu. Uczniowie przeszli trasę ze Smardzowic do Ojcowa, mając po drodze cztery punkty kontrolne, na których odpowiadali na pytania z przyrody i historii OPN oraz rozpoznawali rodzime gatunki drzew, krzewów i zwierząt występujących na terenie parku. W rywalizacji zajęli 3 miejsce.
Dzień Szalonej Fryzury
Dnia 2 czerwca, z inicjatywy Samorządu Uczniowskiego, zorganizowany został w naszej szkole Dzień Szalonej Fryzury.
Uczniowie w tym dniu mogli zaszaleć z wyglądem, eksperymentować z kolorami, kształtami czy dodatkami do włosów. Nie obowiązywały żadne normy – im bardziej szalona, tym lepsza fryzura! Akcja ta wprowadziła do szkoły i przedszkola atmosferę luzu i radości.
Dzień Dziecka - Dniem Sportu.
To już tradycja, że Dzień Dziecka spędzamy na sportowo. Choć pogoda w tym roku niezbyt dopisała to dzień można zaliczyć do udanych. Uczniowie najpierw wzięli udział w szkoleniu z zakresu I pomocy przedmedycznej, które poprowadził pan Arkadiusz Przywara (za co jeszcze raz serdecznie dziękujemy). Następnie uczniowie zmierzyli się w licznych indywidualnych konkurencjach sportowych. Rozwiązali test z wiedzy o sporcie i zdrowiu. A na koniec, gdy pogoda się poprawiła wraz z nauczycielami rozegrali mecze: piłki nożnej (chłopcy) i siatkówki (dziewczęta).
Poniżej relacja.
„Pokój to skarb – 80 lat po II wojnie światowej” – moduł projektu „Dzieci uczą rodziców”
W ostatnim czasie w ramach projektu „Dzieci uczą rodziców” wzięliśmy udział w module „Pokój to skarb – 80 lat po II wojnie światowej”. Dzieci z zaciekawieniem obejrzały prezentację multimedialną, a Pani Jadwiga w przystępny sposób opowiedziała o znaczeniu pokoju i historii zakończenia II wojny światowej. Przedszkolaki aktywnie uczestniczyły w zajęciach, wykonując tematyczne zadania związane z lekcją.
Godziny dzwonków
Piątek 13.06.2025Tygodniowe menu
- Środa04. 06.
- ObiadSzczawiowo - szpinakowa z ziemniakami (żeberko wieprzowe – seler, soja, gorczyca, laktoza, szczaw, marchewka, seler, pietruszka, ziemniaki, śmietana – laktoza, przyprawy – gluten, laktoza, jajo, seler, gorczyca, soja, sezam, szpinak)
Nuggetsy z pieca konwekcyjnego (filet z kurczaka – seler, soja, gorczyca, laktoza, jajo, płatki kukurydziane – zboża – gluten mogą zawierać orzechy ziemne, przyprawy – gluten, laktoza, jajo, seler, gorczyca, soja, sezam)
Puree ziemniaczane (ziemniaki, mleko – laktoza, masło –śmietanka pasteryzowana – laktoza, sól)
Kapusta pekińska (kapusta pekińska, ogórek, cebula czerwona, papryka, sól, pieprz, ocet, cukier)
K 221,30 kcal
B 0,17 g
T 1,18 g
W 0,22 g
Błonnik 0 g - Przekąskabrak danych
- Czwartek05. 06.
- ObiadBarszcz czerwony z ziemniakami (żeberko wieprzowe – seler, soja, gorczyca, laktoza, buraki, śmietana– laktoza, przyprawy – gluten, laktoza, jajo, seler, gorczyca, soja, sezam)
Gulasz wieprzowy duszony (łopatka wieprzowa – seler, soja, gorczyca, laktoza, cebula, papryka mielona, sól, pieprz, liść laurowy, olej, przyprawy – gluten, laktoza, jajo, seler, gorczyca, soja, sezam)
Puree ziemniaczane (ziemniaki, mleko – laktoza, masło –śmietanka pasteryzowana – laktoza, sól)
Fasolka szparagowa
K 224,54 kcal
B 0,31 g
T 1,12 g
W 0,32 g
Błonnik 0,3 g - Przekąskabrak danych
Facebook
Galeria zdjęć
- brak danych