Strona główna
Tydzień życzliwości
W minionym tygodniu w naszej szkole odbył się Tydzień Życzliwości, którego celem było zachęcenie uczniów do okazywania sobie nawzajem szacunku, uprzejmości i dobrych emocji. Każdego dnia klasy losowały specjalne zadania do wykonania – były to drobne wyzwania mające przypominać, jak ważne są miłe gesty i pozytywne słowa.
Andrzejki w szkole
W naszej szkole odbyły się radosne i pełne magii andrzejki. Dzieci poznały tradycje związane z tym wyjątkowym dniem oraz wzięły udział w różnorodnych zabawach andrzejkowych. Uczniowie uczestniczyli m.in. w wróżbach, losowaniach, zabawach ruchowych i zgadywankach, które pobudzały ich wyobraźnię i pozwalały przenieść się w świat dobrej zabawy. Wspólne aktywności sprzyjały integracji dzieci i rozwijały ich kreatywność. Całemu wydarzeniu towarzyszyła radosna atmosfera, pełna śmiechu i ciekawości oraz dobra muzyka. Andrzejki były doskonałą okazją do wspólnego spędzenia czasu oraz poznania kolejnej pięknej polskiej tradycji. Dziękujemy rodzicom za przygotowanie poczęstunku dla przedszkolaków i młodszych klas. Gratulujemy Radzie Uczniowskiej andrzejek dla klas IV-VIII.
II etap konkursu recytatorskiego.
24 listopada w Kamienicy Hipolitów w Krakowie uczennica 7 klasy z naszej Szkoły wystąpiła ponownie przed jury i szesnaściorgiem innych finalistów z własną interpretacją wierszy Antoniego Słonimskiego. Jej recytacja spodobała się zarówno jury jak i widowni.
Amelia zdobyła II miejsce wśród uczniów szkół podstawowych. W nagrodę weźmie udział w profesjonalnych warsztatach teatralnych.
Wycieczka do Sztolni Królowa Luiza – niezapomniana lekcja pod ziemią
24 listopada uczniowie klas I-V wybrali się na wyjątkową wycieczkę do Sztolni Królowa Luiza, która była dofinansowana z programu ,,Wyjście z klasą". Już na początku czekała na dzieci niezwykła atrakcja – podziemny rejs łódką, który pozwolił im odkryć tajemniczy świat górnictwa z zupełnie nowej perspektywy. Podczas zwiedzania uczniowie dowiedzieli się, z jakimi zagrożeniami muszą mierzyć się górnicy i jak potężne mogą być siły natury działające pod ziemią. Dzieci poznały również proces powstawania węgla i zrozumiały, dlaczego jego wydobycie wymaga tak dużej wiedzy i ostrożności. Wycieczka była nie tylko pełna ciekawych informacji, ale też dostarczyła wszystkim mnóstwo radości i wrażeń. To była naprawdę udana i pouczająca wyprawa, którą uczniowie na długo zapamiętają!
Godziny dzwonków
Wtorek 02.12.2025Tygodniowe menu
- Czwartek04. 09.
- OBIAD Krem z białych warzyw z grzankami 300ml (ziemniaki, por, pietruszka, seler, kalafior, śmietana – laktoza, przyprawy – gluten, laktoza, jajo, seler, gorczyca, soja, sezam, grzanki – mąka pszenna – gluten, mąka kukurydziana, zakwas – gluten, olej, drożdże, sól)
Kotlet rybny z pieca konwekcyjnego 100g (ryba, jajo, bułka tarta – mąka pszenna – gluten, sezam, sól, pieprz, olej)
Ziemniaki 100g
Surówka colesław 100g (kapusta biała, cebula, marchewka, natka pietruszki, olej, majonez – żółtko, przyprawy - gluten, laktoza, jajo, soja, gorczyca, sezam)
K 225,7 kcal
B 0,51 g
T 1,10 g
W 0,2 g
Błonnik 0,41 g - Piątek05. 09.
- Ogórkowa z ziemniakami 300ml (żeberko wieprzowe – seler, soja, gorczyca, laktoza, ogórki kiszone, śmietana – laktoza, marchewka, seler, pietruszka, przyprawy – gluten, laktoza, jajo, seler, gorczyca, soja, sezam, ziemniaki)
Gulasz wieprzowy duszony 150g (łopatka wieprzowa – seler, soja, gorczyca, laktoza, cebula, papryka mielona, sól, pieprz, liść laurowy, olej, przyprawy – gluten, laktoza, jajo, seler, gorczyca, soja, sezam)
Kasza jęczmienna 100g (zboża – gluten)
Buraki tarte 100g (buraki czerwone, cukier, sól, pieprz)
K 230,10 kcal
B 2,1 g
T 0,8 g
W 0,7 g
Błonnik 0,71 g
Facebook
Galeria zdjęć
- brak danych
