Strona główna
Przedświąteczne spotkanie
17 grudnia o godzinie 17 odbyło się spotkanie świąteczne całej społeczności szkolnej oraz rodziców i sympatyków szkoły. Spotkanie rozpoczęło się od powitania zgromadzonych przez Panią dyrektor, która złożyła wszystkim serdeczne życzenia świąteczne. Następnie dzieci z oddziału przedszkolnego oraz szkoły zaprezentowały występ artystyczny, podczas którego śpiewały kolędy i pastorałki, wprowadzając wszystkich w radosny, świąteczny nastrój.
„Bożonarodzeniowa szopka w małym świecie” rozstrzygnięcie konkursu
Zakończył się konkurs plastyczny „Bożonarodzeniowa szopka w małym świecie”, który cieszył się dużym zainteresowaniem wśród dzieci, uczniów oraz rodziców. Na konkurs wpłynęło 18 prac, wykonanych z ogromnym zaangażowaniem, pomysłowością i starannością.
Uczestnicy zaprezentowali swoje prace w trzech kategoriach wiekowych: oddział przedszkolny, klasy I–III oraz klasy IV–VIII. Wszystkie szopki zachwycały różnorodnością form, bogactwem materiałów oraz oryginalnym podejściem do tematu Świąt Bożego Narodzenia.
Konkurs Kolęd i Pastorałek "Przedszkolna Kolęda dla Świata"
W naszym oddziale przedszkolnym odbył się Konkurs Kolęd i Pastorałek "Przedszkolna Kolęda dla Świata", który wprowadził wszystkich w radosny, świąteczny nastrój.
Dzieci z wielkim zaangażowaniem i odwagą zaprezentowały swoje talenty wokalne, wykonując znane kolędy oraz pastorałki.
Mali artyści zachwycili jury pięknymi występami, starannym przygotowaniem oraz ogromnym entuzjazmem. Nie zabrakło uśmiechów, wzruszeń i wspólnego kolędowania. Każde dziecko dało z siebie wszystko, pokazując, jak wiele radości może dawać muzyka i wspólne świętowanie.
Warsztaty kulinarne
W ramach projektu „Dostępne, integrujące i wspierające rozwój uczniów szkoły w Gminie Sułoszowa” uczniowie naszej szkoły od października biorą udział w cyklach warsztatów kulinarnych. Ich celem jest rozwijanie samodzielności, kreatywności oraz umiejętności praktycznych związanych z przygotowywaniem posiłków oraz nakrywaniem do stołu. Zajęcia cieszą się dużym zainteresowaniem, a każdy warsztat jest okazją do zdobycia nowych doświadczeń smakowych i kulinarnych.
Godziny dzwonków
Niedziela 28.12.2025Tygodniowe menu
- Czwartek11. 12.
- Zalewajka (żeberko wieprzowe – seler, soja, gorczyca, laktoza, kiełbasa– seler, soja, gorczyca, laktoza, boczek - seler, soja, gorczyca, laktoza, ziemniaki, żur – zboża – laktoza, śmietana – laktoza, przyprawy – gluten, laktoza, jajo, seler, gorczyca, soja, sezam)
Gołąbek w sosie pomidorowym z pieca konwekcyjnego (łopatka wieprzowa – seler, soja, gorczyca, laktoza, ryż, ka pusta biała, jajo, przyprawy – gluten, laktoza, jajo, seler, gorczyca, soja, sezam, koncentrat pomidorowy – mleko – laktoza, gluten, orzechy, dwutlenek siarki, soja, seler, gorczyca, śmietana – laktoza)
K 510,0 kcal
B 26,0 g
T 28,0 g
W 33,0 g
Błonnik 3,5 g - Piątek12. 12.
- Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami (żeberko wieprzowe – seler, soja, gorczyca, laktoza, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, fasolka szparagowa, śmietana – laktoza, przyprawy – gluten, laktoza, jajo, seler, gorczyca, soja, sezam)
Medalion rybny z pieca konwekcyjnego (ryba, jajo, bułka tarta – mąka pszenna – gluten, sezam, sól, pieprz, olej)
Ziemniaki
Surówka z białej kapusty (kapusta biała, cebula, jogurt naturalny – laktoza, natka pietruszki, sól, pieprz)
K 371,0 kcal
B 18,9 g
T 13,55 g
W 45,3 g
Facebook
Galeria zdjęć
- brak danych
