• Konkurs
          • Konkurs

            Uczniowie z Zespołu Placówek w Woli Kalinowskiej uczestniczyli w projekcie „Nie ryzykuje, nie biorę”. Organizatorem konkursu jest Szpital Kliniczny im. Józefa Babińskiego SPZOZ w Krakowie. Uczniowie przygotowali pracę konkursową w formie filmu krótkometrażowego na temat - kształtowania świadomości i postaw oraz niebezpieczeństw i zagrożeń jakie stwarza zażywanie substancji psychoaktywnych.

        • Dzień sukienki i krawata.
          • Dzień sukienki i krawata.

            Samorząd Uczniowski zaplanował serię wydarzeń z cyklu ,,Nie samą nauką żyje szkoła". Przedsięwzięcie ma na celu uczynić atmosferę w szkole jeszcze bardziej radosną. Pierwsze wydarzenie - Dzień sukienki i krawata miało miejsce 11 kwietnia. Uczniowie jak zawsze chętnie wzięli udział w wydarzeniu i pięknie się prezentowali. W tym dniu wszyscy uczniowie zaprezentowali równiż chusty z logiem szkoły, które zostały zakupione za pieniędze uzyskane ze sprzedaży ozdób Bożonarodzeniowych. Będą one wykorzystywane na wycieczkach szkolnych.

        • Dzień czekolady
          • Dzień czekolady

            Dzisiaj w naszej szkole obchodziliśmy Światowy Dzień Czekolady. Czekolada to przysmak szanowany na całym świecie przez najmłodszych ale i nieco starszych. Jest uwielbiana i doceniana za swoje walory smakowe. Dostarcza nam witamin, żelaza, magnezu, poprawia nastrój i koncentrację. Czekolady są: smakowe, gorzkie, mleczne, białe, nadziewane. Wszystkie pyszne niesłychanie. Dzisiaj nie zabrakło degustacji czekolady. W każdej z sal pojawiła się fontanna czekoladowa. Uczniowie przygotowali owocowe szaszłyki, które polewane były ciepłą czekoladą płynącą z fontanny. Było pysznie, czekoladowo i owocowo. Dziękujemy Panu Michałowi za zorganizowanie tego dnia, który dostarczył wszystkim wiele radości i słodkości.

      • Kuratorium Oświaty
      • Program dla szkół
      • Gmina Sułoszowa
      • OSP Wola Kalinowska
      • Koło Gospodyń Wiejskich w Woli Kalinowskiej
      • EduPage
    • Godziny dzwonków

      Wtorek 23.04.2024
    • Tygodniowe menu

      • Wtorek23. 04.
      • Obiad
        Szczawiowa z ziemniakami 300ml (żeberko wieprzowe – seler, soja, gorczyca, laktoza, szczaw, marchewka, seler, pietruszka, ziemniaki, śmietana – laktoza, przyprawy – gluten, laktoza, jajo, seler, gorczyca, soja, sezam)

        Kotlet mielony z pieca konwekcyjnego 100g (łopatka wieprzowa – seler, soja, gorczyca, laktoza, jajo, bułka tarta – mąka pszenna – gluten, przyprawy – gluten, laktoza, jajo, seler, gorczyca, soja, sezam, masło – śmietanka pasteryzowana – laktoza),
        puree ziemniaczane 150g (ziemniaki, mleko – laktoza, masło –śmietanka pasteryzowana – laktoza, sól),

        buraki tarte 100g (buraki czerwone, cukier, sól, pieprz)
        K 326,02 kcal
        B 7,93 g
        T 8,54 g
        W 18,34 g
        Błonnik 3,1g
      • Przekąska
        Chałka niskosłodzona (drożdże, cukier, mąka pszenna– gluten, jaja, mleko – laktoza)

        K 167,0 kcal
        B 3,9 g
        T 3,5 g
        W 29,5 g
        Błonnik 0,9 g
      • Środa24. 04.
      • Obiad
        Jarzynowa 300ml (żeberko wieprzowe – seler, soja, gorczyca, laktoza, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, kalafior, brokuł, groszek, fasolka szparagowa, śmietana – laktoza, przyprawy – gluten, laktoza, jajo, seler, gorczyca, soja, sezam)

        Kluski na parze z sosem jogurtowo – owocowym 3 sztuki (mąka pszenna – gluten, drożdże, cukier, mleko – laktoza, jogurt naturalny – laktoza, owoce)
        K 241,02 kcal
        B 8,00 g
        T 12,03 g
        W 25,09 g
        Błonnik 9,65 g
      • Przekąska
        Muffinka czekoladowa (mąka pszenna – gluten, cukier, jajo, proszek do pieczenia, olej, kakao)
        K 116,4 kcal
        B 3,1 g
        T 3,2 g
        W 19,1 g
        Błonnik 0,6 g
    • Librus Synergia
    • Biuletyn informacji publicznej
    • Facebook

    • CKE
    • Librus Synergia
    • Galeria zdjęć

        brak danych
    • Alergeny